KOFFIECREATIES

Een dubbele espresso voor meneer en een latte macchiato voor mevrouw? Het hoeft niet altijd zo stereotiep te zijn. Barista Rik maakt heerlijke en verrassende koffievarianten die helemaal passen bij jouw persoonlijkheid of jouw gemoed. Een kort babbeltje met Rik is voldoende om te weten welk kopje koffie hij voor jou moet maken… Intens of mild, om te genieten, te verwarmen of op te kikkeren.

Vertel wie je bent en Rik maakt jouw koffie…

ESPRESSO | Een kleine en sterke koffie gemaakt van zeer fijn gemalen bonen afgewerkt met een lichtbruin schuimig crema. Een doorlooptijd van 25 à 28 seconden is essentieel om intens te genieten van dit smaakbommetje. De fervente koffiedrinker kan een divers smaakpalet met meer dan 800 verschillende aroma’s ervaren.

RISTRETTO | Echte koffieliefhebbers weten een kopje Ristretto op tijd en stond te appreciëren. Een koffieshot met dezelfde hoeveelheid fijn gemalen koffie als een traditionele Espresso maar met de helft minder water. Een krachtig bodempje koffie voor wie een flinke oppepper kan gebruiken.

LUNGO | Een ‘caffè lungo’ is Italiaans voor ‘lange koffie’ en verwijst naar de langere doorlooptijd. De koffieboontjes zijn ook iets minder fijn gemalen en er wordt dubbel zoveel water gebruikt dan bij de Espresso. Dit zorgt voor de typische smaak. Deze milde tas koffie is afgewerkt met een fluweelzacht crème laagje.

CAPPUCCINO | Deze populaire koffievariant is oorspronkelijk afkomstig uit Wenen en bestaat uit gelijke delen gestoomde melk, espresso en geschuimde melk. Voor de perfecte cappuccino gebruikt barista Rik verse hoevemelk met een volle romige smaak. Rik schenkt met een speciale techniek de geschuimde melk in de crèmelaag van de espresso en in enkele seconden tovert hij enkele prachtige motieven of ‘latte art’ in het schuim.

LATTE MACCHIATO | Dit betekent letterlijk ‘melk met een vlekje espresso’ en is erg populair bij de dames. Deze koffie bevat dezelfde ingrediënten als een romige cappuccino, maar door de bereidingswijze en het anders opgieten, krijg je een andere smaakbeleving. De latte macchiato van Rik is een absolute topper en moet je beslist eens geproefd hebben!

LATTE MET EEN SMAAKJE | Een surplus van Espressonant? Wij maken koffie spannender door originele smaakjes toe te voegen zoals een geconcentreerde siroop van speculaas, vanille, karamel, hazelnoot of chocolade. Deze koffie met dessert-allures is ideaal voor zoetekauwen.

COFTAILS | Heren, dames, opgelet! Wanneer Rikske in z’n coftail-modus duikt, dan krijg je letterlijk en figuurlijk een hartverwarmende koffie versterkt met een scheutje sterke drank zoals whisky, jenever, Amaretto…  Een Irish Coffee, een Italian Coffee of een Hasseltse Koffie? Barista Rik warmt z’n espressomachine al op!

Proef van onze lekkere koffie en reserveer barista Rik! Graag meer informatie over de Espressonant service?

Aarzel niet om ons hier te contacteren >>
Proef van onze heerlijke koffie en reserveer hier >>

KOFFIECREATIES

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x