KOFFIE EN MEER

Er gaat niets boven het bedwelmende aroma en het warme smaakpalet van een vers gezet kopje koffie: ’s morgens bij het lezen van uw favoriete krant, als afsluiter na een lekkere lunch of diner, het ultieme bakje troost, een extra large koffie met een stukje taart om iets te vieren of om eens gezellig bij te babbelen met familie en vrienden. Ook tijdens beurzen en evenementen worden bezoekers automatisch naar uw stand geleid door de geur van lekkere koffie.

Koffie verbindt mensen over heel de wereld…

100% Arabica

Barista Rik werkt bewust met perfect gerijpte bonen van de kostbare Arabica plant die met de hand wordt geplukt. De Arabica koffieplant groeit onder een tropisch klimaat in de vruchtbare ondergrond van hoger gelegen gebieden rond de evenaar. De smaak kan verschillen van oogst tot oogst maar het smaakpallet van een Arabica is extreem veelzijdig en kan tot 800 verschillende aroma’s bevatten, van heel zacht tot sterk en intens.

Gebrand door kwaliteit

Het roosteren en branden van koffiebonen is een vak apart en daarvoor doet barista Rik een beroep op artisanale koffiebranderijen. Rik is niet gebonden aan een merk, maar gaat zelf op zoek naar mooie en doordachte koffieblends van kwaliteitsvolle bonen. Zo stelt hij een uniek smaakpallet samen van koffies met een Rik ‘signature’. Een Ethiopia met een vleugje gember of een Congo met chocoladetoetsen? Kom hem proeven bij Espressonant!

Koffie is Kunst met een grote K

Mooie koffiemelanges? Check! Maar, om het perfecte kopje koffie te maken, heb je de 4 M’s nodig: de Melange, de Molen, de Machine en de Mens. De koffiemolen is even belangrijk als de koffiemachine want hoe fijner de bonen gemalen worden, hoe trager het water zal doorlopen.

Daarom gebeurt het malen met de Mahlkönig koffiemolen à la minute. Door zijn expertise weet Rik perfect hoe fijn de boontjes gemaald moeten worden, wat de ideale temperatuur van het water is en tot op de milliseconde hoe lang uw koffie moet doorlopen. Koffie maken is Kunst met een grote K.

Koffie & thee

Rik is een gepassioneerd barista en dat voel je in alles. Zo brengt hij steeds zijn gefilterd water zelf mee en gebruikt hij verse volle hoevemelk voor zijn cappuccino’s, latte’s en warme chocolademelk. Een lactose allergie? Geen probleem, dan maakt Rik een perfecte latte macchiato met sojamelk. Ook voor de theedrinker heeft hij een uitgebreid aanbod aan verse theesoorten die hij met een ervaren theesommelier heeft samengesteld.

Espressonant staat voor expertise, passie, smaak en beleving.

Proef hier de koffies die Rik serveert in zijn mobiele koffiebars. Klik hier >>
Ik heb interesse om een mobiele koffiebar te huren. Meer weten >>

Graag meer informatie over de Espressonant service? Contact >>

KOFFIE EN MEER

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x