BARISTA RIK

Een barista is een professionele koffie-chef-kok, anders gezegd iemand die is opgeleid in de kunst van het bereiden en het serveren van koffie. Henri Vandezande - Rikske voor de vrienden - heeft een boon voor koffie en dat proef je… 

Een boon voor koffie…

De eerste vonk sloeg zo’n 15 jaar geleden over op de dag dat Rik door de gezellige straten van Antwerpen wandelde. Hij stapte binnen in een authentiek koffiebarretje vlakbij de Meir en genoot er van een verrassend lekkere kop koffie met een waanzinnig dessert. Het bleek de koffiebar van de intussen bekende chef-patissier Roger van Damme te zijn. De hele hype rond koffiebars en barista’s was toen nog ver weg, maar puur uit interesse startte Rik een barista opleiding bij twee koffiemeesters, wereldkampioen latte art Peter Hernou en koffiecoach Maggie Ihren Dean. Intussen geeft Rik deze barista opleidingen zelf.

Coffee on the road…

Na zijn barista opleiding droomde Rik ervan om van zijn hobby zijn beroep te maken. Zijn eerste aankoop was een Vespa Ape, een prachtige oldtimer die hij eigenhandig ombouwde tot een mobiele koffiebar met een state-of-the-art Faema espressomachine. Espressonant, coffee on the road, was geboren. Niet veel later volgden de Citroën HY foodtruck uit de jaren ’60 en een handige plooibare koffiebar voor indoor evenementen. Het laatste nieuwe ontwerp is een koffiebar in steigerhout met industriële look. Vier mobiele koffiebars, maar één barrista: de one-and-only Rikske die op elk event met de nodige flair de lekkerste koffies voor u serveert.

Passie in een kopje

Elke koffie die Rikske zet, is met liefde gemaakt en daarvoor gaat Rik tot het uiterste: van de zorgvuldig gekozen koffieblends tot het gefilterde water, van het maalproces van de koffiebonen tot de op de milliseconde juiste doorlooptijd, van het perfecte crème laagje tot het opschuimen van de volle hoevemelk. Bovendien is Rik een warme persoonlijkheid en een uitstekende gastheer tijdens evenementen, beurzen en feesten. Zijn positivisme straalt af op elke klant en hij geniet letterlijk en figuurlijk van het warme contact met zijn klanten.

Vertel Rik wie je bent en in enkele seconden maakt hij een koffie die bij jou past!

Proef hier de koffies die Rik serveert in zijn mobiele koffiebars. Klik hier >>
Ik heb interesse om een mobiele koffiebar te huren. Meer weten >>

Graag meer informatie over de Espressonant service? Contact >>

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x